abercrombiefitch zonnebank

Onder de zonnebank gaan, zo slecht is het voor je

Onder de zonnebank gaan is de oplossing voor veel vrouwen en mannen om een lekker kleurtje te krijgen en te behouden. Even gauw voor dat ene feestje een zomerse glow opdoen of lekker wegdromen wanneer het buiten nog niet zonnig is. Hoewel we inmiddels wel weten dat onbeschermd de zon in gaan heel slecht is voor je huid, lijkt het maar net door te dringen dat onder de zonnebank gaan dan dus ook niet bevorderlijk is voor onze huid. En dan is ‘niet bevorderlijk’ eigenlijk nog een understatement. Dit zijn de redenen dat een bezoekje aan de zonnebank zo slecht zijn voor je.

Te lang onder de zonnebank

De meeste mensen gaan te vaak en te lang onder de zonnebank. Dermatologen geven aan dat je er verstandig aan doet om sowieso niet vaker dan één keer per maand onder de zonnebank te gaan terwijl ze je bij de meeste zonnestudio’s vertellen dat je rustig eens in de twee weken kan gaan. Daarnaast is er ook niet echt sprake van een controle bij zonnestudio’s waardoor je makkelijk zelfs meerdere keren per week onder de zonnebank kunt gaan.

Zonnebank vergroot de kans op huidkanker

Volgens specialisten van het KWF kan je het ‘zonlicht’ van de zonnebank vergelijken met de hoogste zonkracht in Nederland. De kans dat je huid verbrandt onder de zonnebank is dus best groot omdat je in een korte tijd veel UV-A en UV-B licht opdoet. Kinderen onder de achttien jaar mogen in principe helemaal niet onder de zonnebank omdat hun huid nog niet volgroeid is. Wanneer je niet voorzichtig bent, kan je heel makkelijk grote schade oplopen van onder de zonnebank gaan.

Geen extra vitamine D

Zonlicht zorgt ervoor dat de aanmaak van vitamine D in ons lichaam wordt bevorderd. Vitamine D draagt onder andere bij aan een goede weerstand. In de winter neemt je lichaam minder snel vitamine D op omdat de zon dan simpelweg minder hard straalt. Volgens dermatologen is het niet zo dat jij onder de zonnebank extra vitamine D opneemt.

Je krijgt sneller rimpels

Door onder de zonnebank te gaan droogt je huid uit. Volgens onderzoek wordt het vocht in de huid simpelweg verdampt. Ook wordt de kwaliteit van je huid en de rekbaarheid in je huid minder van onder de zonnebank gaan. Hierdoor ‘lijkt’ je huid ouder.

Berichten gemaakt 46

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven