Alles wat je wil weten over botox!

Tegenwoordig hoor je heel veel over botox. De een vindt het geweldig en de ander heeft er allerlei spookverhalen over te vertellen. Daarom zie je soms door de bomen het bos niet meer. Gelukkig weet je na het lezen van dit artikel al een beetje meer over botox!

Zijn fillers hetzelfde als botox?

Hier kunnen we kort over zijn, fillers zijn zeker niet hetzelfde als botox. Botox is gemaakt van botuline. Dat is een stof die zorgt dat een spier ontspant, het vult dus niks op. Fillers vullen juist wel op, die gebruik je dus om te verhogen. De meeste horrorverhalen hoor je over fillers, die worden namelijk niet door je lijf afgebroken en je kunt hier allergisch op reageren. Botuline is een huideigen stof en je lichaam breekt dit dus na een verloop van tijd af, een allergische reactie is dus bijna uitgesloten. 

Je hebt iedere behandeling meer botox nodig

Misschien heb je wel eens mensen gehoord die zeiden dat je iedere behandeling meer botox nodig hebt. Dit is niet zo. Het kan wel voorkomen dat je iedere behandeling meer botox zou willen. Botox werkt namelijk best verslavend en sommige mensen zien niet dat ze erin doorslaan. Ga daarom altijd naar een goede specialist die je kan adviseren en ook kan tegenhouden wanneer het resultaat onnatuurlijk zou worden. Wat wel zo is, is dat hoe vaker je botox gebruikt, hoe langer je het effect blijft zien. 

Botox kan helpen bij migraine

Dat botox kan helpen bij migraine is wetenschappelijk bewezen. Veel mensen ervaren dus een verlichting van migraine bij het gebruik van botox. Zoals al eerder gezegd zorgt botox voor een verslapping van de spieren. Wat dus precies de relatie is tussen botox en migraine is wel nog onduidelijk. Er wordt namelijk altijd gezegd dat migraine een neurologische oorzaak heeft en geen gevolg is van gespannen spieren. Maar als mensen erbij gebaat zijn is het alleen maar mooi toch?

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven