Abercrombiefitch-Instagram-Likes-Verbergen

Deze test gaat Instagram doorvoeren… en misschien ook wel bij jou

Een half jaar geleden maakte Instagram al bekend dat de app misschien likes gaat verbergen in de toekomst. Dat is natuurlijk een ramp voor influencers en bedrijven die hun geld verdienen met posts op Instagram. Afgelopen week kondigde het social media platform aan dat ze de eerste test met likes verbergen uitvoeren in Amerika. Nu worden die dezelfde tests ook wereldwijd uitgevoerd. En ja… ook in Nederland. Dit is alles wat je moet weten.

Likes verbergen

Begin vorige week bracht Instagram het nieuws naar buiten dat ze tests gaan uitvoeren met likes verbergen in de app. Dat gold in eerste instantie alleen voor de Verenigde Staten. Maar nu laat het social media platform op Twitter weten ook in andere landen tests te doen, waaronder in Nederland. Een random aantal gebruikers van de app zullen deelnemen in de tests. Mocht je daarbij zitten, dan krijg je een melding op Instagram dat je voor een korte periode het aantal likes van foto’s en video’s niet meer te zien krijgt. Uiteraard kun je jouw eigen statistieken nog wel zien op je persoonlijke pagina.

Instagram zonder likes

Het idee van Instagram houdt in dat je in de toekomst misschien niet meer kan zien hoeveel mensen een bepaalde post hebben geliked. Alleen een paar namen zijn zichtbaar, gevolgd door ‘en anderen’ in plaats van hoeveel anderen dat precies zijn. Gebruikers kunnen zelf nog steeds zien hoeveel likes ze hebben gekregen op een bepaalde foto, maar dat blijft dan geheim voor de buitenwereld. Raak je nu al in paniek? Don’t worry. Want deze test betekent niet dat Instagram de update ook daadwerkelijk doorvoert. Daarvoor moeten de tests eerst afgerond worden. Dus dat is nog even afwachten…

 Sociale druk

Maar waarom wil Instagram likes verbergen? De reden achter de maatregel is voornamelijk de sociale druk die mensen ervaren door de app. Als je bijvoorbeeld ‘niet genoeg’ likes krijgt op een post denk je misschien dat je niet populair of leuk genoeg bent. Totale onzin natuurlijk, maar toch heeft dit wel effect op veel Instagram gebruikers. Zo laat Instagram alleen een perfecte wereld zien waardoor de druk wordt vergroot om ook zo’n leven te leiden. Die druk wordt door veel mensen ervaren als negatief en daar wil Instagram vanaf. Dit willen ze dus proberen te bereiken met een nieuwe update.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven