Afvallen-Lukt-Niet-Abercrombiefitch

Om deze redenen lukt het niet om af te vallen

Wil jij wat kilo’s afvallen? Dan ben je waarschijnlijk bezig met letten op wat je binnen krijgt. En zoals de bekende uitspraak luidt ‘elk pondje gaat door het mondje’ gaat dit zowel om eten als om drinken. Je doet enorm je best om gezond te eten, maar gunt jezelf af en toe ook flinke cheat days. Dit is waarom je zeker mag genieten die dag, maar als je echt af wilt vallen moet je niet overdrijven. Helaas zijn er meerdere redenen waarom het waarschijnlijk niet lukt af te vallen. Je leest ze in onderstaand artikel.

1. Je hormonen zijn niet in balans

Als je moe bent, onregelmatig mensturatie hebt of angstig bent kan het zo zijn dat je hormonen uit balans zijn. Naast dat dat vervelend is, kan het er ook voor zorgen dat die kilootjes er maar niet af gaan. Het beste wat je hieraan kan doen is een bezoekje aan de huisarts of gynaecoloog brengen.

2. Je krijgt niet genoeg vitaminen D binnen

Een enorm groot deel van de mensen krijgen te weinig vitaminen D binnen. Een vitamine D tekort wordt geassocieerd met gewichtstoename. Dus als je grote delen van de dag binnen bent kun je proberen om jezelf eens wat vaker naar buiten te slepen. Een blokje om of met de fiets naar het werk gaan doet al wonderen.

3. Je sport wel, maar op de verkeerde manier

Je sport veel, maar je moet af en toe je lichaam ook uitdagen met nieuwe workouts. Daarnaast val je over het algemeen meer af van intervaltrainingen. Liever steeds twintig seconden touwtje springen dan een half uur joggen. Verder kun je wel een uur lang krachttraining gaan doen, maar daar zal je eerder van aankomen dan afvallen. Spiermassa is namelijk zwaarder dan vet.

4. Je kauwt je eten niet goed

Ken je dat, dat je eigenlijk iets in je handen hebt, wat je al de hele dag wilde eten, of dat je ontzettende honger hebt? In twee happen is het dan weg. Ten eerste is dat zonde want je hebt er niet zo van genoten als je zou kunnen. En ten tweede helpt goed kauwen met afvallen omdat je lichaam dan minder werk hoeft te verrichten voor de vertering ervan.

5. Je eet teveel buitenshuis

Bij een leuk vegan of biologisch restaurant eten klinkt alsof het geen kwaad kan, maar je hebt geen idee wat ze allemaal in je eten stoppen bij deze restaurants. Veel olie, boter of andere vette dingen om smaak te creëren aan je eten, zorgt ervoor dat het zeker niet perse gezond is. Je kunt in dit geval beter zelf een lekkere salade maken of een heerlijk bananenbrood bakken. Dan weet je precies wat er allemaal in zit en vervolgens in je mond stopt.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven