Hoe kies je de juiste hoed?

Ben jij uitgenodigd voor iets feestelijks, zoals een bruiloft of parade? Dan denk je vast aan een leuke hoed om te dragen! Maar hoe kies je voor een hoed die perfect bij je past? Je wilt immers niet dat mensen zich een hoedje schrikken als ze je zien. Ga voor positieve ‘reviews’ van vrienden, familie of collega’s en maak gebruik van deze tips!

1. Laat je inspireren, maar ga niet meteen met de stroom mee

In modebladen of op modeblogs en -websites worden altijd veel producten, zoals hoeden, gepromoot. Logisch ook, want mensen moeten nu eenmaal hun brood verdienen. Ga er echter niet in mee als je denkt dat een hoed je niet staat. Niet alles wat ‘hot’ is, is namelijk geschikt voor iedereen. Natuurlijk mag je je wel laten inspireren door mooie plaatjes van hoeden: wie weet zit jouw hoed er toch tussen of je weet ineens wat je wilt!

2. Let op de vorm van je gezicht

Een hoed moet de vorm van je gezicht complementeren. It’s as simple as that! Daarom hier een paar tips over waar je op moet letten bij het kiezen van een hoed:

  1. Hartvormig gezicht? Kies voor een kleine hoed met een band.
  2. Vierkant gezicht? Kies voor een ronde hoed.
  3. Rond gezicht? Kies voor een hoekige hoed.
  4. Lang gezicht? Kies voor hoed met een brede rand.
  5. Ovaal gezicht? Jou staat alles!

3. Zorg dat je de juiste maat kiest

Een te kleine hoed? Je zou er hoofdpijn van krijgen. Een te grote hoed? Eén vriendelijk knikje en hij valt van je hoofd. Als de maat van je hoed niet klopt, dan is het feestje ook niet leuk meer. De hoedenverkoper- of verkoopster zal je graag willen helpen bij het kiezen van de juiste maat, want daar zijn ze immers deskundigen voor. Vraag meteen om advies over je haardracht: staat en zit de hoed beter met los of met opgestoken haar?

4. Zorg dat de hoed past bij de gelegenheid

Op een begrafenis kies je voor een zwarte hoed, eventueel met sluier. Dat is nu eenmaal traditie. Ga je naar een bruiloft, dan kies je voor een sjieke, doch vrolijke hoed met lichte kleuren. Naar het strand? Dan staat een brede zomerhoed goed. Voor elke gelegenheid is er een gepaste hoed: je hoeft hem alleen nog maar te kiezen!

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven