Abercrombie fitness en sportkleding

5 tips voor in de sportschool met de juiste fitness kleding

Tijdens de winter verplaatsen veel sporters van de buitenlucht naar de sportschool. Dit is natuurlijk begrijpelijk met de koude temperaturen buiten. Toch zijn er ook mensen die het sporten in de winter links laten liggen. Jammer! Sporten is super gezond en bovendien erg leuk. Goede fitness kleding is daarbij heel belangrijk. Om je een handje op weg te helpen hebben we 5 tips voor je op een rijtje gezet;

Kleed je aan met de juiste fitness kleding

Natuurlijk erg logisch, maar toch gaan veel mensen met onjuiste sportkleding naar de sportschool. Het is belangrijk dat je jezelf warm genoeg aankleed. Dit voorkomt blessures en zorgt voor een betere temperatuurregeling tijdens het sporten. Let er wel op dat je het niet te warm krijgt. Trek daarom warme en comfortabele fitness kleding aan. Bij voorkeur meerdere lagen, je kunt de kleding dan makkelijk aanpassen tijdens het sporten.

Goede sokken zijn ook erg belangrijk. Kijk bijvoorbeeld bij hardloopwinkels naar de juiste sokken. Het zou jammer zijn als je thuis moet blijven door blaren.

Warming-up is belangrijk

De warming-up is erg belangrijk. Wij willen iedereen aanraden om dit dan ook serieus te nemen. Er zijn online meer dan genoeg oefeningen te vinden. Let er wel op dat de warming-up aansluit bij de oefeningen die je wilt gaan doen.

Drink voldoende

Niet alleen in de zomer, maar ook in winter moet je voldoende drinken. Veel sporters zijn zich in de wintermaanden minder bewust van vochttekort, maar in de winter zweet je natuurlijk ook tijdens het sporten. Te weinig vocht in je lichaam gaat ten koste van je prestaties en resultaten.

Adem zo veel mogelijk door je neus

Tijdens het sporten is je ademhaling vaak te hoog. Dit komt meestal doordat je ademt via je mond. Het is beter voor jezelf om tijdens het sporten te ademen via je de neus. De lucht wordt via de neus beter gefilterd als ademen door de mond.

Schoenen met voldoende grip

Wij zien en horen vaak dat sporters veel last hebben van hun voeten. In de meeste gevallen komt dit doordat de sporters de verkeerde schoenen dragen. Daarom zal je er goed aan doen om de juiste schoenen te laten aanmeten. Sportkleding is niet enkel je outfit, ook de schoenen zijn erg belangrijk. Jij wilt niet degene zijn die telkens blessures heeft en daardoor niet kan sporten. Koop daarom een juiste paar sportschoenen.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven