Kleding Amercrombiefitch

Ik kom eraan! maar in welke kleding?

Wat andere van je denken kan erg belangrijk zijn. Vooral bij eerste ontmoetingen. Van een sollicitatiegesprek bij je bijbaantje tot een etentje met je nieuwe schoonouders en van de eerste schooldag tot een eerste date. De eerste zes seconden zijn erg belangrijk. Daarna heeft de ander al een mening over je gevormd, die niet snel meer zal veranderen. Daarom is het erg belangrijk om er op zulke momenten tip top uit te zien.

Om er voor te zorgen dat andere een goed beeld van jou als persoon hebben, moet je jezelf eerst afvragen wat je eigenlijk wil bereiken. Wil je dat andere je zien als een aardig persoon die graag een praatje maakt of wil je dat andere tegen je opkijken? Het antwoord op deze vraag heeft veel betrekking op de kledingkeuze die je uiteindelijk zult maken. Heb je als doel vriendelijk over te komen? Kies dan een outfit die casual is. Wil je dat andere tegen je opkijken? Trek dan nette kleding aan. Dit laat zien dat je status hebt. Kleed je dus aan op de manier waarop je denkt dat andere het juiste beeld van je zullen hebben.

Daarnaast is het erg belangrijk dat je de situatie en locatie goed opneemt in de kledingkeuze. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je ongepaste kleding draagt voor de situatie. Op een eerste schooldag draag je natuurlijk geen net pak of strakke jurk en op de sollicitatie van je bijbaantje trek je natuurlijk geen kapotte spijkerbroek aan. Verdiep je dus in de locatie en situatie voordat je je kledingkeuze maakt.

Je moet je natuurlijk inleven in de ander en rekening houden met de situatie en locatie. Toch moet je wel jezelf blijven. Als je normaal nooit een pak aan hebt of je niet fijn voelt in een jurk, hoef je dit niet aan te trekken. De eerste indruk zal misschien beter zijn wanneer je er super netjes uitziet, maar als je de volgende keer weer je eigen kleding aantrekt, zal deze indruk weer veranderen.Geef de ander daarom geen valse indruk en blijf jezelf! Koop ook geen kleding die je vervolgens niet meer aan zult trekken.

Vraag jezelf dus eerst af wat voor indruk je zelf wilt maken en wat de situatie en locatie. Houd er wel rekening mee dat je jezelf blijft en mensen niet de verkeerde indruk geeft.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven