Eerste-Tattoo-Abercrombiefitch

5 dingen die je moet weten voor je je eerste tattoo laat zetten

Je ziet ze tegenwoordig overal: tatoeages. Je kent vast wel iemand die laatst een tattoo heeft gezet of van plan is er eentje zelf te zetten. Misschien ben je zelf wel na aan het denken over het zetten van je eerste tattoo. Wat komt hier allemaal bij kijken en hoe kun je je het beste voorbereiden? Je leest het hieronder.

Regels

Als je graag een tatoeage wilt, moet je natuurlijk wel oud genoeg zijn. In Nederland is de regel dat je vanaf je twaalfde een tattoo mag laten zetten. Deze tatoeage mag niet op je handen, polsen, nek of hoofd gezet worden. Als je dat wilt moet je wachten tot je 16 bent, vanaf die leeftijd vervallen die regels namelijk.

Denk er goed over na

Doe niets overhaast! Een tatoeage is natuurlijk permanent en vaak zichtbaar. Je moet er dus echt super zeker van zijn. Uiteindelijk heb jij jouw tattoo voor altijd. Een jaartje goed nadenken is daar dus eigenlijk niks bij. Als je na al die tijd nog steeds zo enthousiast bent over die bepaalde tattoo, zou ik zeggen dat je het zeker moet laten zetten!

Welke plek

De plek waar jij jouw tatoeage wil laten zetten is natuurlijk super belangrijk. Tot je zestiende mag het niet op bepaalde plekken en dat is niet voor niets. Als jij gaat solliciteren voor een baantje is je toekomstige werknemer misschien niet zo blij dat jij een enorme tattoo in je nek hebt. Bedenk daarom vooraf goed in welke situatie je je tattoo zou willen bedekken en of dat dan ook mogelijk is.

De tatoeage

Het allerbelangrijkste is natuurlijk hoe de tatoeage eruit gaat zien. Je moet dit ontwerp over tien, twintig of zelfs tachtig jaar nog steeds mooi vinden. Zet daarom alleen iets wat bij jou past en niet iets wat je vriend of beste vriendin leuk vind. Wil jij een tatoeage met betekenis? Vraag jezelf dan af of deze betekening bijzonder genoeg is om op je lichaam te laten zetten. Nu vind je je zus misschien de leukste, maar de vraag is natuurlijk of je zijn naam over een aantal jaar nog steeds op je arm wilt hebben staan. Als je eenmaal een ontwerp hebt gemaakt of laten maken kun je bij een tattooshop langs gaan. Daar kunnen ze de tattoo met tattoo papier op je lichaam plakken. Zo kun je gelijk oefenen.

Tatoeagestudio

Als je uiteindelijk helemaal zeker weet welke tattoo je wilt, ga je op zoek naar een geschikte tattooshop. Google naar ervaringen en meningen van andere. Kijk ook naar de prijslijst. Een tattoo is nou eenmaal duur. Zie jij een studio waar het goedkoper is? Dan moet je daar misschien juist niet naartoe gaan. Je kunt beter iets meer betalen dan dat je tatoeage lelijk of onhygiënisch gezet wordt. Let er ook op dat de shop lid is van de Nederlandse Bond van Tatoeëerders. Dan houden ze zich namelijk aan alle regels.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven