Welke medicijnen worden vergoed door de zorgverzekering?

Maak je vaak gebruik van medicijnen? Dan is het wel handig om te weten of het vergoed wordt en in welk pakket wat vergoed wordt. Dat zetten wij graag voor je op een rijtje. Het komt namelijk wel eens voor dat je onverwachts medicijnen krijgt en dat je daar gewoon voor moet betalen, maar dat wil je natuurlijk voorkomen toch? Wij geven je advies over welke verzekering het beste bij jou past. Dat wordt in deze blog uitgelegd.

Deze medicijnen worden vergoed door de basisverzekering

De meeste geneesmiddelen die voorgeschreven worden door je huisarts of een specialisten vallen in principe onder de dekking van de basisverzekering. Dit zegt echter niet dat alle medicijnen worden vergoed. Dit is afhankelijk van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem. Op deze manier wordt er gekeken wat er wel en niet vergoed wordt door de basisverzekering. Denk je aan medicijnen? Dan denk dan vooral aan de zorgverzekering voor ouderen. De volgende medicijnen worden in 2020 door de basisverzekering vergoed:

  • Medicijn Fampyra
  • Medicijnen tegen longkanker
  • Medicijnen tegen durvalumab
  • Medicijnen tegen Abemacicb
  • Stoppen met roken programma’s worden ook vergoed

De volgende medicijnen worden vergoed door de aanvullende verzekering

Vaak komt het voor dat de medicijnen die niet in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) staan niet vergoed worden. Dus krijg je medicijnen voor geschreven. Dan is het belangrijk dat je goed navraagt of ze in het GVS-systeem staan. Ook komt het vaak voor dat het medicijn wat je krijgt voorgeschreven hoger ligt qua prijs, dan de maximale prijs in het GVS. Als dat voorkomt dan loop je het risico dat je de medicijnen niet volledig vergoed krijgt en dat je een eigen bedrage dient te leveren. Staan de geneesmiddelen niet in het GVS? Dan worden ze vrijwel nooit vergoed. Jij wil toch ook kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering?

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven