Checklist: hoe kies je de beste zorgverzekering?

De zorgverzekeringpremies zijn bekend! Tijd om te gaan vergelijken, te oriënteren en uiteindelijk te kiezen. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken? Wij hebben een checklist voor je opgesteld. Hiermee kun je vervolgens afvinken wat jij hebt gedaan om de beste zorgverzekering te vinden. Handig toch? Laten we dan ook maar gelijk starten.

1. Kijk welke zorg je nodig hebt

In eerste instantie is het belangrijk om te kijken welke zorg je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld vaak last van verschillende pijntjes of heb je extra verzorging nodig aan je gebit. Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Heb je wat minder zorg nodig en heb je een goede gezondheid? Dan kun je zeker gaan voor het basispakket. Op deze manier heb je zo de beste zorgverzekering gevonden.

2. Ga zorgverzekeraars vergelijken

Ga vooral zorgverzekeraars vergelijken. Op deze manier kom je erachter wat diverse verzekeringen aanbieden en welke het goedkoopste is. Kijk vooral naar de twee verschillende pakketten namelijk: aanvullende verzekering en basisverzekering. Als je dit gaat vergelijken zie je namelijk wie wel extra diensten aanbiedt, zodat je uiteindelijk tot een goede keuze komt. Een goede tip is om een top 3 te maken en erbij te zetten waarom de verzekeraar op deze plek staat.

3. Neem contact met de verzekering op voor de laatste vragen

Heb je een top 3 gemaakt? Dan kun je nu het beste kijken of je nog vragen hebt over een aantal zaken. Zet die op een rijtje en neem vervolgens contact op met de zorgverzekering. Zijn je vragen beantwoord? Dan is het tijd om een keuze te maken!

4. Zeg je huidige verzekering op en meld je bij de nieuwe zorgverzekering aan

Als het goed is heb je nu een keuze gemaakt bij welke zorgverzekering je het komende jaar wil. Nu is het tijd om je huidige verzekering op te zeggen dit kun je doen tot en met januari 2020. Denk er goed om dat jij je voor 1 februari 2020 moet aanmelden bij een nieuw verzekering. Doe je dit niet? Dan kun je een hele hoge boete krijgen.

Berichten gemaakt 42

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven