Welke pyjama is het meest geschikt voor de winter?

De zomer is voorbij en de koude maanden komen er weer aan. Het wordt weer eerder donker en de warme pyjama kan weer uit de kast gehaald worden. Een pyjama kan uit veel verschillende stoffen bestaan, zoals katoen, wol en badstof. Welke stof is het meest geschikt voor de winter? 

Wil je goed voorbereid zijn op de koude winternachten? Kies dan uit een van de volgende stoffen: dikke katoen, badstof, velours, satijn en flanel. 

Pyjama’s van dikke katoen

Dikke katoen is over het algemeen het minst populair, maar wel lekker warm doordat het gemaakt is van dikke katoen. Deze pyjama’s zijn niet zo warm als bijvoorbeeld badstof en zijn daarom over het algemeen wat goedkoper. Katoen zorgt er daarentegen wel voor dat vocht goed opgenomen wordt, wat fijn kan zijn als je ‘s nachts veel zweet. 

Pyjama’s van badstof

Een pyjama van badstof bestaat voor 20% uit polyester en 80% uit katoen, een heerlijke stof voor zowel een heren als dames pyjama in de winter. Deze combinatie zorgt ervoor dat de pyjama lekker warm en elastisch is. 

Pyjama’s van velours

Velours komt erg overeen met badstof en is even warm. Het verschil is dat velours een stuk zachter aanvoelt. Dit komt doordat velours een geschoren badstof is, waarbij de lusjes waar badstof mee gemaakt is, open geschoren zijn. 

Pyjama’s van satijn

Satijn is een gladde stof en heeft een chique uitstraling. Wil je een nette pyjama? Kies dan voor satijn. Satijn is warm en doordat de stof glad is, kan het voor oudere mensen gemakkelijker zijn om in en uit bed te komen. Als je een lekkere warme satijnen pyjama wil, let er dan wel op dat het een geruwde katoenen binnenkant heeft. 

Pyjama’s van flanel 

Als je kiest voor een flanellen pyjama, heb je minder kans op allergische reacties. Dit komt doordat de stof is gemaakt zonder synthetische materialen. Flanel rekt niet makkelijk mee, wat vervelend kan zijn wanneer je veel draait in je slaap. Daarnaast is het wel lekker warm doordat het gemaakt is van dikke katoen. Echter is het niet zo warm als een pyjama van badstof of velours. 

Genoeg stoffen om uit te kiezen! Het ligt eraan wat je zelf het fijnst vindt om te dragen in bed. Heb je het snel koud? Kies dan voor een pyjama die lekker warm is, zoals badstof en velours. Heb je een gevoelige huid of snel last van allergische reacties? Kies dan voor een flanellen pyjama.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven