Oorzaken-Droge-Huid-Abercrombiefitch

Wat zijn de oorzaken van een droge huid?

Voelt je huid schraal, trekkerig en droog aan of heb je last van schilfers? Dan is de kans groot dat je last hebt van een droge huid. Bij een droge huid bevat de bovenste huidlaag te weinig vetten en eiwitten. Dit heeft als gevolg dat de huid te weinig vocht vast houdt wat weer zorgt voor uitdroging en schilfers. Een droge huid kan ook wel een vetarme huid worden genoemd. 

Een droge huid kan aangeboren zijn, maar meestal is een droge huid het gevolg van verkeerde gewoontes bij de dagelijkse huidverzorging en/of je leefgewoontes. In dit blog lees je de belangrijkste oorzaken van een droge huid.

Levensstijl

Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zoals eiwitten en bepaalde vetten kan ervoor zorgen dat je door een tekort hebt van deze stoffen in je huidcellen. Een onevenwichtige voeding kan dus een van de oorzaken zijn van een droge huid. Ook door te weinig drinken en roken kan de huid van binnenuit uitgedroogd worden.   

Weersomstandigheden

Dit is een oorzaak waar door vele mensen niet aan gedacht wordt, maar het weer heeft zeker invloed op de huid. Koude temperaturen, wind en droge lucht drogen de huid extra uit van buitenaf. Tijdens de winter voelt je huid dus nog droger aan. Ook bij teveel zonlicht kan je huid uitdrogen.  

Douche- of bad gewoontes

De combinatie van zepen, badproducten en douchegels met agressieve wasactieve stoffen en erg warm water verwijderd niet alleen vuil, maar kan mogelijk ook onze huid aantasten. Na het douchen verdampt er bovendien ook nog heel wat water uit de huid. Door regelmatig te douchen of te baden met te warm water en in combinatie met bepaalde producten is de kans erg groot dat je huid uitdroogt. 

Leeftijd

Naarmate je ouder wordt, wordt je huid droger door veranderingen in de hormoonhuishouding. Dit is een natuurlijk proces. Vooral tijdens en na de overgang merken veel vrouwen dat de huid een stuk droger aanvoelt. Het oestrogeen neemt af, waardoor de huid dunner en droger wordt. 

Droge lucht in huis

Een ideale luchtvochtigheid zit rond de 45% à 50%. Is je luchtvochtigheidspercentage lager, dan is is de kans aanwezig dat je last krijgt van een drogere huid. Centrale verwarming en airconditioning zijn grote boosdoeners voor de huid. Hierdoor wordt de huid erg droog. Dit probleem kan worden vermeden door het gebruik van een luchtbevochtiger of bakjes met water.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven