abercrombiefitch lange nagels

Nagels lang laten groeien doe je zo!

Wil jij ook supergraag lange nagels? Iedereen die geprobeerd heeft hun nagels te laten groeien, weet dat dit niemand makkelijk is. Sommige hebben er moeite mee om van hun nagels af te blijven en er niet op te bijten. Maar zelfs wanneer je dit niet doet, is het lastig om te voorkomen dat je nagels afbreken. Gelukkig bestaan er bepaalde trucjes waarmee jij sterke, lange nagels kunt krijgen zonder nepnagels te namen. Dit is wat je het beste kunt doen:

Bye bye nagelknipper

Geheim nummer één voor gezonde, lange nagels is vijlen. Gooi die nagelknipper maar snel weg en koop daar een goede vijl voor in de plaats. Onze nagels bestaan uit drie lagen. Met een nagelknipper zet je te veel druk op deze lagen, waardoor ze los van elkaar komen en je nagels eerder splijten en breken. De nagelknipper is de schuldige, dus weg ermee!

Vijlen doe je zo

Als je je nagels vijlt, is het belangrijk om telkens één kant op te vijlen en niet op en neer te bewegen met de vijl. Zo voorkom je dat je nagels splijten. Aangeraden wordt om vanuit de rand van de nagel naar binnen toe te vijlen. Niet alleen krijg je zo het mooiste resultaat, ook bespaar je zo je nagels.

stop met nagelbijten

Eigenlijk spreekt dit voor zich, maar just to make sure: als jij lange nagels wil, moet je echt stoppen met nagelbijten. Gelukkig zijn hier heel wat trucjes voor. Neem bijvoorbeeld een kauwgom als je de neiging hebt om nagel te bijten, doe citroen op je nagels of kies voor zwaar geschut en lak je nagels met Anti Nagelbijt.

Eet gezond

We weten het allemaal: een gezond lichaam begint hij goede voeding. Dat geldt ook voor je nagels. Nagels bestaan uit keratine, een proteïne, dus het is belangrijk dat je voldoende proteïnerijk voedsel binnenkrijgt. Denk bijvoorbeeld aan kip en kalkoen, eieren, noten, vette vis, kwark, yoghurt en spinazie. Ook vitamines zorgen ervoor dat je sneller lange nagels krijgt. Vitamine A komt veel voor in melkproducten en boter, vitamine B in groente en fruit en C in groente en fruit zoals sinaasappel en kiwi.

Tik, tik, tik

Je gelooft het misschien niet, maar het werkt echt: door veel te typen op je toetsenbord, wordt er meer bloed naar je nagels gevoerd, waardoor je sneller lange nagels krijgt. Blijf dus lekker hard typen op je toetsenbord tijdens het werken of ga dagenlang met vriendinnen appen om zo de groei van je nagels te stimuleren. Dat is nog eens win-win!

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven