Krullen-Zonder-Krultang

Krullen zonder krultang? Zo doe je dat

Droom jij ook altijd van lange glanzende krullen, maar heb jij geen zin of tijd om iedere ochtend de krultang door je haar te halen? Dat snappen wij heel goed. Het kan wel eens een heel gedoe zijn. Lamme armen, gespleten punten door de hitte en te laat komen op je werk. Gelukkig zijn er nog genoeg andere manieren om je haren te krullen zonder krultang. Wij leggen het voor je uit.

Vlechten

Krullen maken zonder hitte doe je het makkelijkst en snelste met vlechten. Hierbij heb je twee opties. Ten eerste kun je je haar vlechten als het nog vochtig is en er vervolgens een nachtje mee slapen. Maak de volgende ochtend je vlechten los en kam ze voorzichtig met je vingers uit. Je kunt er eventueel iets van mousse in and you’e good to go. Je kunt de mousse ook voorafgaand aan het vlechten over het haar verdelen voor extra stevigheid. Voor losse golven maak je één grote vlecht. Wil je liever kleine strakke krullen? Verdeel je haar dan in vijf of zes delen en vlecht die allemaal los in. Optie twee is om vlechten te maken met droog haar en vervolgens je stijltang er een paar keer overheen te halen. Je gebruikt dan wel hitte, maar het is gelukkig een stuk minder schadelijk dan als je met de krultang in de weer gaat.

Krullen met een föhn

Heb je geen krultang in huis, maar wel een föhn? Gelukkig kun je hier heel makkelijk en snel krullen mee in je haar krijgen. Laat je haar eerst semi aan de lucht drogen en verdeel vervolgens mousse over het haar. Verdeel je haar vervolgens in verschillende zones. Zet de bovenste plukken vast op je hoofd zodat je kunt beginnen met het onderste gedeelte. Pak een pluk en draai deze om je vingers. Richt de föhn voor enkele seconden op de koudste stand op de pluk. Op deze manier komt er vanzelf een krul in. Zet de pluk daarna vast met een schuifspeldje zodat de krul er goed in komt en blijft. Zo blijft je haar de hele dag zitten en doordat je de koudste stand gebruikt is het niet schadelijk voor je haar!

Hair friendly

De tips die hierboven genoemd worden, zijn hair friendly en geven je zeker mooie krullen. Maar als we eerlijk zijn werken de wat minder friendly tips beter. Door het gebruik van een krultang blijven je haren waarschijnlijk langer in model en zakken de krullen dus ook minder snel uit. Daarom is het heel belangrijk om een hittebestendige spray te gebruiken als je je haren krult met een tang. Zo heb je toch een volle bos krullen voor dat ene feestje of die lunch met vriendinnen.

Berichten gemaakt 46

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven