Organiseren kledingkast-Abercrombiefitch

Hoe organiseer ik mijn kledingkast?

Het is fijn als je kledingkast netjes en georganiseerd is. Hierdoor hoef je ‘s ochtends wanneer je haast hebt niet heel je kast te doorzoeken naar je favoriete blouse. Door je kast te organiseren kan je gemakkelijk alles terug vinden en ziet je kast er netjes uit. In dit blog lees je verschillende tips en tricks om je kast te organiseren.

Soort bij soort

Sorteren is key in je kledingkast. Leg daarom alles netjes op soort: shirts bij de shirts, jurkjes bij de jurkjes en ga zo maar door. Begin met de hangende kledingstukken en ga zo verder met al je opgevouwen kledingstukken. Maak ook onderscheid tussen de seizoenen, zodat je wintertruien niet bij je shorts liggen. 

Licht naar donker

Hang alles op kleur van licht naar donker. Lichte en witte items aan de ene kant van de kast en donkere items aan de andere kant van de kast. Zo kun je in een oogopslag zien hoeveel je per kleurcategorie hebt. Je kan je kast per kleur nog verder onderverdelen in lengte en materiaal. De kledingstukken van zwarte materialen zoals jassen, blazers en truien hang je bij elkaar en hetzelfde doe je bij items van lichter materiaal.

Nog een extra tip: hang je kledingstukken van dunne stoffen aan een hangertje. Denk aan blouses, jurkjes, rokken, blazers en jassen. T-shirts en broeken zijn het beste om op te vouwen.

Identieke kleerhangers

Gebruik dezelfde kledinghangers en je creëert in een klap meer eenheid in je kledingkast. Dit zorgt voor rust in je garderobe en geeft een opgeruimde look. Ga voor stevige kledinghangers die je kleding mooi in vorm houden Als je het helemaal goed wilt doen, hang dan je de kleerhangers zo dat de open kant van het haakje naar de muurkant hangt.

Stapelen en vouwen

Een manier  van organiseren die heel veel mensen toepassen is het opvouwen van t-shirts en truien. Maar het oprollen van een t-shirts en truien creëert veel meer ruimte. Leg alle ‘rolletjes’ kleding in  een la. Hierdoor heb je ook beter overzicht van de kleding die je hebt. 

Alle items die je niet direct nodig hebt voor het creëren van een outfit kun je beste opbergen in een la. Denk hierbij aan sokken, slaapkleding, lingerie enzovoort. Het geeft veel meer overzicht als deze items niet in het zicht liggen. Gebruik opbergbakken of vakverdelers om je lades goed te organiseren. 

Schoenen en sieraden opbergen

Het opbergen van sieraden en schoenen is vaak een uitdaging, want hoe je het overzichtelijk zonder dat het rommelig wordt. Voor het opbergen van schoenen kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een schoenenrek. Je kunt je schoenen ook onderin je kast opbergen waar ze niet in het oog staan, maar wel opgeruimd zijn. Voor sieraden kun je beste gebruik maken van een sieradenhouder. Deze kun je plaatsen op je bureau of dressoir. Dit is overzichtelijk en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven