Abercrombiefitch-Voorkomen-Kater

4 tips om een kater te voorkomen

Oud en nieuw is nog maar net achter de rug en nu heb je jezelf al voorgenomen nooit meer alcohol te drinken. Op de avond zelf is het allemaal dolle pret, maar the day after wordt je toch iets minder blij van het resultaat. De kater lijkt elke keer heftiger dan ooit en je wil niks liever dan er zo snel mogelijk vanaf te zijn. Maar zeg eens eerlijk, volgend weekend ben je gewoon weer te vinden in de kroeg met een biertje of wijntje in je hand. Daarom geven we je in dit artikel 4 tips om de zondagse kater te voorkomen.

1. Drink water

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende tip, maar ook zeker de meest effectieve. Drink niet alleen water als je thuiskomt of pas ‘s ochtends als je wakker wordt, maar drink ook water tussen de drankjes door. Alcohol heeft namelijk een uitdrogend effect op je lichaam. Je moet er dus voor zorgen dat je gehydrateerd blijft. Dit veroorzaakt ook die stekende hoofdpijn, want het vocht wordt onttrokken uit je hersenen.

2. Slaap genoeg

Genoeg slapen is misschien een beetje lastig na een lange avond stappen, omdat je vaak veel te laat in je bed ligt. Als je de schade van een kater zoveel mogelijk wil beperken is het wel belangrijk om je roes uit te slapen. Alcohol verstoord namelijk je slaap, dus daarom rust je nog niet goed uit. Na een stapavondje ben je de volgende ochtend vaak moe en lamlendig ook al heb je meer dan genoeg geslapen. Dat hebben we allemaal te danken aan die lekkere alcoholistische versnaperingen.

3. Vette hap

Na al die oliebollen van gisteravond kan daar de volgende dag ook nog wel een lekkere vette hap bij. In de ochtend moet nog een deel van de alcohol in je bloed afgebroken worden. Dit proces gaat niet snel, maar door het eten van vet eten, kun je dit versnellen. Daarnaast versnelt suiker dit proces ook. De alcohol wordt dan dus sneller afgebroken waardoor de kater verdwijnt.

4. Blij ei

Ontbijten is sowieso goed als je een kater hebt, maar als je echt misselijk bent en hoofdpijn hebt, kun je het beste een ei eten. We hebben al eerder verteld dat het goed is om water te drinken, omdat je eigenlijk uitdroogt als je alcohol drinkt. Eieren bevatten cysteïne en dat zorgt voor de aanmaak van een nieuwe vochtbalans. Kijk, daar hebben we nog eens wat aan.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven