Wanneer is bedrijfskleding bedrukken interessant?

Elk bedrijf welke beslist om over te gaan tot het bestellen van nieuwe bedrijfskleding zal graag willen dat deze kleding wordt gepersonaliseerd. Dat is niet meer dan normaal. In de praktijk is het evenwel zo dat er op dit vlak een keuze zal moeten worden gemaakt uit tal van verschillende mogelijkheden. Kies je namelijk voor bedrijfskleding bedrukken of geef je er de voorkeur aan om je bedrijfskleding te laten borduren? Beide mogelijkheden brengen hun eigen voor- en nadelen met zich mee. Stel jij je de vraag wanneer het laten bedrukken van je bedrijfskleding nu precies het interessantst is? Ontdek het antwoord dan snel op deze pagina!

Hoe je bedrijfskleding bedrukken?

Wat veel mensen niet weten is dat bedrijfskleding bedrukken in de praktijk op verschillende manieren kan gebeuren. Er wordt op dit vlak dan ook een onderscheid gemaakt tussen: 

  1. Transferdruk; 
  2. Zeefdruk; 

Beide vormen van bedrukking zijn het overwegen waard. Bij transferdruk wordt ervoor gekozen om het logo eerst op een papier te zetten en vervolgens onder hoge temperatuur op de stof aan te brengen. De hitte zorgt ervoor dat de inkt van het papier los zal laten waarna ze zich aan de stof kan hechten. Transferbedrukkingen zijn in de praktijk in het bijzonder interessant wanneer er een groot en / of vol logo dient te worden geplaatst. Ook wanneer je van plan bent om een full color logo te laten drukken op je bedrijfskleding is het aan te raden om daarvoor gebruik te maken van transferdruk. 

Ondanks het feit dat de voorkeur van de meeste bedrijven in de praktijk (terecht) uit gaat naar transferdruk voor hun bedrijfskleding bedrukken zijn er ook aan zeefdruk enkele interessante voordelen verbonden. Ondanks het feit dat zeefdruk in de praktijk minder kwalitatief is in vergelijking met transferdruk is ze ook voordeliger. Bovendien is deze wijze van bedrukking het meest aangewezen voor het personaliseren van bijvoorbeeld promotiekleding. Ook voor kleding welke wordt gemaakt voor kortstondig gebruik is zeefdruk een uitstekende keuze. 

Waarom kiezen voor bedrijfskleding bedrukken in plaats van borduren?

Niet alleen bedrijfskleding bedrukken kan interessant zijn. Er zijn ook heel wat bedrijven die de  voorkeur geven aan het laten borduren van hun kledingstukken. Dit heeft alles te maken met het feit dat borduren er niet alleen goed uitziet, maar bovendien ook nog eens ontzettend duurzaam is. Dit neemt niet weg dat er ook aan bedrijfskleding bedrukken steevast heel wat interessante voordelen zijn verbonden. Denk op dit vlak onder meer aan: 

  1. Het is voordeliger in vergelijking met borduren; 
  2. Bedrijfskleding bedrukken is ook mogelijk bij zeer complexe logo’s; 
  3. Je maakt de gewenste bedrukking zo groot als je zelf wil; 
  4. De meest aangewezen keuze bij grotere hoeveelheden; 

In principe is het dus zo dat zowel je bedrijfskleding bedrukken als deze laten borduren allebei het overwegen waard zijn. Het is vooral de situatie, het budget en de eisen op vlak van vormgeving van de bedrukking of het borduursel welke zullen bepalen welke van de beide opties voor jou nu echt het meest interessant is. Even grondig deze verschillende punten evalueren is dan ook altijd de moeite meer dan waard.

Kijk eens bij Hurricane voor professionele en uniforme bedrijfskleding.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven