Tips voor een geslaagd kraamcadeau

Een kraamcadeau is een zeer persoonlijk cadeau om te geven. Het is moeilijk om een cadeau te kiezen wat past bij de kersverse ouders. Stel je voor dat je met een cadeau aankomt wat totaal niet de smaak is van de ouders. Vooral met het kopen van babykleertjes als kraamcadeau moet je daar heel goed mee opletten. In dit artikel geven we je een aantal tips die het zeker goed doen als kraamcadeau.

Wat kun je veilig cadeau geven

Vooral cadeaus die praktisch zijn, zullen goed in de smaak vallen. Denk hierbij aan verzorgingsartikelen bijvoorbeeld. Ook zijn rompertjes en dekentjes altijd een goed cadeau om te geven. Voorleesboekjes en boekjes met geluidjes zijn ook gegarandeerd een succes. Ook praktisch om te geven zijn luiers, maar het zou raar zijn als je met een pak luiers aankomt, ga daarom voor een leuke luiertaart. Ook cadeaubonnen, en speelgoed doet het meestal goed.

Waar kun je het beste niet mee aankomen

Helaas zijn er ook een aantal dingen waar je de kersverse ouders niet blij mee maakt. Zoals bijvoorbeeld luiers nummer 1, daar zijn ze echt enorm snel uitgegroeid, tenzij het een prematuur baby is natuurlijk. Ook als het gaat om kleertjes kun je het beste al een wat grotere maat geven, aangezien de moeder met hoogstwaarschijnlijk nesteldrang al een kast vol heeft met maatje 50 en 56. Ook opvoedkundige boeken worden (logisch) meestal niet op prijs gesteld. Schoenen? Babyslofjes misschien, maar voor het eerste jaar zijn schoenen echt een no-go.

Een cadeau voor de ouders in plaats van de baby

Vaak wordt er alleen maar gedacht aan de baby, wat natuurlijk enigszins logisch is. Maar je kunt natuurlijk ook een cadeau voor de mama en of de papa geven. Hierbij kun je denken aan een mooie ketting of armband met de naam van de kleine erin. Maar ook een leuk verwenpakket voor de mama is leuk om te geven. Ook een vader kraampakket is leuk om (erbij) te geven.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven